Evalueringskulturen på skoleområdet
På vores skoler gives der ikke karakterer før den unge kommer på 8. klassetrin. Dette giver skoleloven mulighed for, og denne evalueringskultur har Fællesrådet besluttet tilbage i 2020.
Skoleforeningen ønsker, at børn og unge skal opleve en skolegang uden at blive målt med tal eller bogstaver så længe der er mulighed for det. Det gælder både til almindelige tests eller når der udleveres standpunktsbedømmelser hvert halve år (Zeugnis).
Det vi arbejder med i stedet for kaldes evalueringskultur. En kultur der er læringsorienteret og som bygger på at styrke barnets og den unges udvikling, læring og trivsel. Vi gør det ved hele tiden at fokusere på det næste udviklingsskridt. Vi kigger på, hvad barnet og den unge kan og på de næste mål, der skal opnås for den enkelte. Hertil holdes der sammen med barnet og den unge løbende samtaler for at styrke kvaliteten af deres læring og trivsel. Her inddrager vi den årlige fællesevaluering (i læsning, matematik, tysk og dansk), elevtrivselsundersøgelsen samt halv- og helårsevalueringen (Zeugnis).
Evalueringen orienterer sig efter målene der er opsat i vores læreplaner for fagene – se her: Læreplaner (skoleforeningen.org)
- Halv- og helårsevaluering
- Halv- og helårsevaluering lærernes værktøj
- Fælles evaluering
- Elevtrivselsundersøgelse
- Standpunktsbedømmelse støttet ved evalueringssamtaler (8.- 10.klasse)
- Elevtrivselsundersøgelse (8.- 10.klasse)
- Fællesskolens karakterskala
- Eksaminer
NB. I 8. -13. klasse munder evalueringen ud i standpunktsbedømmelser med bogstaver eller tal og eksamen.